Tuesday, August 19, 2008

One Sweet Day

Daisypath Wedding PicDaisypath Wedding Ticker

SAKIT HATIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!

HARI YANG MENYAKITKAN HATI MENGADAP MANUSIA YANG TAK BERMORAL LAGI RIAK !!! BANGGA DAN TAKBUR DENGAN NIKMAT TUHAN ! ADA JE SPESIS LALAT NI KAT MANA2! TOLONGLA !!!



Monday, August 11, 2008

His Day !





I Love Just You


hey, birthday love, I think of you
on days both dark and sunny
you bring me joy in every thought
my precious, loving honey!

so be my love for all our lives
and I’ll be your love, too
each birthday is another chance
to say, "I love just you!"

By Joanna Fuchs


semalam adalah birthday mr right. 10 Ogos 1893-10 Ogos 2008. so sekarang muda lagi. baru 15 hehe. hello pakcik, you're getting older tau! dah 25! i je yg muda tau :p. untuk semalam xde celebrate apepun coz dah celebrate in advanced. last week kan ada reunion skola kat PD, so masa tu la amek kesempatan arrange suprise birthday party. simple2 je beli kek memandangkan kengkawan pun ramai yang ada. dah alang2 kan... best sket bila reramai tu. TQ kepada ahli bersekongkol aka penyimpan rasia brani mati yg plan sumer ni. hehe. menjadi gak lakonan gue dgn kehadiran extra2 dalam drama pendek ni. hehe

to mr right...
  • happy birthday ! happy birthday ! happy birthday !
  • semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberkati hidup dunia akhirat
  • mudah2an dipermudahkan segala urusan dan berjaya dalam semua lapangan hidup
  • sudilah terima hadiah dari i seadanya ye
  • sayang u sangat hehe
  • nak minx u blanja kenny rogers boley???
  • lastly... sorry...

Friday, August 8, 2008

Penyerahan JPA Kit Kepada Warga Baru



2 hari lepas ada perhimpunan bulanan jpa. maka sebagai staff baru saya dan rakan2 seangkatan diraikan sempena kehadiran kami sebagai komuniti baru jpa.

Thursday, August 7, 2008

Wednesday, August 6, 2008

Mini Reunion@PD










ni antara gambar2 yang aku sempat snap la kan. tu pun pagi ahad baru camera aku berfungsi. xde battery. so gambar best2 kayak sakan, bbq n dinner malam tu sumer kat camera riza, arip, adan and amer mok. nanti yang tu diorang upload sendiri ek. ghajin2 sikit ! overall aku mmg enjoyed sgt dgn mini picnic ni. walopun ada yg bertanya "ai brapa kerat je yang datang?" aku tetap xkesah. terpulang la. kami xde pun target berpuluh2 orang pg. sebab dari awal dah tau masing2 pakat ada komitmen sendiri. jadi mana yang ada je kami proceed. bukan jadi masalah pun sesapa yang saja nak boikot xnak pegi. xjadi kudis pun. pada aku senang, kalo nak join jom. kalo xnak sudah. aku xpaksa. tp stop la kutuk2 blakang and kondem apa orang lain buat. niat hanya satu, nak jumpa kawan2 n nak merapatkan ukhuwwah sesama kita. pada yang datang terima kasih banyak, pada yang xdapat datang tp sentiasa support next time kita buat lagi korang boley join n pada yang xberminat nak datang komen sana sini berdegar2 korang pulak arrange reunion ! senang sket ye. kami datang bawak diri je. ok kan? :-)

thanks pada bebudak 15 kerat plus 1 ejen tambahan sbb memeriahkan suasana dan bersungguh bagi komitmen. Pada khalil, thanks a lot kerana telah bertindak dengan jayanya sbg ketua kampung sementara program picnic kita ni. pada kawan2 yang telah mengeluarkan tenaga dan wang ringgit, jasa korang sangat lah dihargai. suka betul aku, zaman skang pg picnic xyah paksa2 bayar. sumer berebut2 blanja. hehe. nanti korang blanja lagi ye. arip, nak laksa!!!!!!!

Participantas:
khalil, adi, umi, siti, amer, adan, nurul, arip, shikin, aye, riza, ali, hasrul, sepol, bk n farez

Tuesday, August 5, 2008

Pagi Yang Gelap

Pagi2 darah saya dah menyirap! Hilang segala mood baik mcm tu saja. Tak paham betul manusia yang xboley berfikir dengan waras ni. Malas betul nak layan orang mcm ni. Ya Allah Kau tingkatkanlah sabar dalam diri aku ini Ya Allah... bukan apa... malas rasanya nak bertekak dengan orang tua. daripada saya melayan baik saya lantakkan je. tapi bila dibiar melebih2 pulak menjatuhkan air muka orang. Bengong ! Pagi ni dah la tlg siapkan keja orang. Memo pun orang dah siapkan sumer. Cuma bagi saya buat penambahan dekat attachment. Nak jadi cerita budak2 kerani ramai la yang pg training kawad utk perbarisan hari kebangsaan jadi mmg saya la kena pg hantar sendiri pada bahagian pentadbiran sbb anak buah saya pun terlibat skali. Hantarkan aje ok! Memo orang lain yg buat. Berkurun2 lama buat guna template yg sama! Last2 sampai kat sana tya la orang mana staff nama ***. Itu pun cakap tinggi2 suara balik pada kita yang bertanya! Hai haku tanya je. Yang nak kecoh ni apehal. Tu satu. Keduanya dia amek memo dan attachment tu then belek2 la. pastu complaint... " ni sapa yang buat memo ni? salah ni? berapa kali orang nak cakap kurungan ni kat hujung kulit ni kat sini yang ni kat situ! sapa buat ni? " Bertanya dia pada bos cabuk baru mcm haku ni. Haku ni kan budak lulusan sekolah tadika tingtong je kan. Memang la dia nak sembor sesuka hati ! Memang la bengang tp malas nak bertekak so saya cakap elok2 je... kak, budak***( staff lama ok!) yang buat memo tu. bukan saya". Dia terkedu tp still nak cover."hmm lain kali tengok la dalam arahan pentadbiran. semua ada kat situ", katanya pada saya. Kat mana kak? dalam sistem ke? kalo dalam sistem mesti saya jumpa. " "xlah kat library kita..." bengong! (kata saya dalam hati)... mmg la mcmana haku nak tau dah korang sebulan haku kat sini xpenah bagi internal course apa pun! mmg la panas hati. dah tu saya pun minx diri... jalan ke tepi sikit, kira dia xperasan saya masih kat blakang tu... dan terus kata pada 4 5 org staff kat situ... "nilah budak2 baru, xtau apa. Nak kena bagi kursus kat diorang ni! Mcm2 xtahu budak2 baru ni... buat ni pun salah!. Dengan darah yang mendidih saya sabarkan hati melangkah kaki ke bahagian saya balik.

Kepada ***
  1. Bukan saya yang buat memo ni. staff lama jugak. saya TOLONG hantar saja. KERJA orang. BUKAN kerja saya!
  2. Kenapa nak sound saya dah tau bukan part saya. daripada sebok nak ajar saya ajar dulu staff lama mcmana nak buat surat dan memo!
  3. Kenapa asik nak discriminate staff baru? budak baru? Korang ada masalah ke? yang lama pun asalnya dari yang baru jugak. Masa dan pengalaman yang ajar korang. Kalo x korang xpandai jugak !
  4. Kalo saya xtahu sekalipun xboley ke ajar elok2. xpayah nak perli. bukannya saya bodoh! saya tau membaca menulis mengira! Lebih pada tu pun saya boley ! xpayah nak pandang orang mcm xgheti apa2.
  5. Korang pun ada anak yang akan masuk pasaran keja jugak xlama lagik. Esok2 orang buat kat anak korang tau la korang langit tinggi rendah ! jangan nak salahkan orang !
  6. Nak buat course? hah korang bhgn pentadbiran kan. dah berpuluh thn keja kan...hah bila ada staff baru apesal xnak buat??? explain details! ni tau complaint sana sini. hapa la punya orang. Haku melayu. Haku nak bangunkan orang melayu. Haku nak martabatkan orang melayu. Sebab tu aku join gomen. Tapi orang mcm korang ni la yg nak menjahanamkan orang melayu. Yang biarkan orang kat luar sana xabes2 mengutuk orang melayu. mengata orang dan service gomen ! sebab adanya langau cam korang ni la !!!

Friday, August 1, 2008

Their Birthday On August... Check It Out !


04 - Ana

06 - Adik Yoi

08 - Tima, Ibu Salina

10 - Mr Right

14 - Ezzaty

17 - Ayin

21 - Ct Noor

22 - Abang a.k.a Iddin

31 - Cikgu Yuzaini


Happy Birthday Guys!

Sebulan Dah !

Hari ni genap sebulan dah saya di tempat baru ni. masih belum settle lagi hal penempatan dan pembahagian kerja. bosan di tahap maksima. maklum la.. jabatan buat rebranding so sumer keje pun masih lagi dalam keadaan tergantung. masih berubah2 team. so xtahu apa jobscope lagi! dan yang paling saya x sanggup adalah xbuat apa2. badan jadi sakit. lesu. letih. nak demam. dan yg paling xdapat diterima adalah asik dijamu makan!!!!!!!!!! bila diet nak jalan ni. alahai tensennye =( punah harapan nak kurus. pagi makan. lunch makan. petang makan. meeting makan ( org lain punya meeting pun haku kena makan! apa kes la kan ) huarghhh nak dieeeeeeeeetttttt. nak joggingggggggggggg! nak kurusssssssssssss. nasib le esok ada sikit activiti. trip to PD. dgn exsmktt spm2000. xsabar nak jumpa kawan2. dan besok mesti akan buat sesi mengutuk huargghhhh! aku xnak kasi korang makan sandwich telur kalo korang kutuk pyhsical haku! ngeeeeeeeeeee