Monday, October 6, 2008

Salam Aidilfitri

Buka Pose Minggu Akhir Ramadan






Ate... sumer dah setuju. teman terpakse le ngikut ! penuh perut teman makan. xley nak stop hehe. camne le nak kurus kalo cam ini aje keroje nye!!!

Friday, September 19, 2008

A BIGGGGGGGGGGGGGGGG THANK U !

Pose ke 18

sekarang ni xsempat nak update blog hari2. kekangan masa yang sangat2 x mengizinkan. lepas satu satu kerja. asal ada je plan nak update karang penyudahnya tangguh lagi. huhu. aktiviti harian bangun pukul 5 pagi sahur solat then bersiap g keja. kat opis kerja kerja dan kerja ! nak bersosial kat baazar pun xsempat huhu. nasib la sempat juga skali dua ke mejlis ilmu forum perdana. pengisian rohani... :) petang azan dah nak berbunyi karang baru smp umah. nak membeli pun x sempat apatah lagi memasak ! ( alasan le tue ) huhu. kang lepas berbuka ada pulak aktiviti lain. itu ini pukul 12 1 jugak baru le berpeluang nak rehatkan badan. huarghhh mmg best masa ni !!! mmg lepas jugak dah setelkan beberapa perkara utk persiapan mejlis december ni. tempah itu ini. bayar itu ini. dan yang best dapat jugak le ke pasar ramadan kelana jaya (peberet sejak thn 1999!!!) ulang pegi beli kek batik karamel n marble pudding kat sana. then buka puasa di klang. tup2 masa berbuka tu sesuatu telah berlaku dan kesakitannya dialami sehingga ke hari ni. mc 2 hari dan sambung semula kerja rabu lalu. tgh tunggu time utk follow up dgn spital balik ! :((
















Thursday, September 11, 2008

Cinta Tanpa Syarat

Dikisahkan, ada sebuah keluarga besar. Kakek dan nenek mereka merupakan pasangan suami istri yang tampak serasi dan selalu harmonis satu sama lain. Suatu hari, saat berkumpul bersama, si cucu bertanya kepada mereka berdua, "Kakek nenek, tolong beritahu kepada kami resep akur dan cara kakek dan nenek mempertahan cinta selama ini agar kami yang muda-muda bisa belajar."

Mendengar pertanyaan itu, sesaat kakek dan nenek beradu pandang sambil saling melempar senyum. Dari tatapan keduanya, terpancar rasa kasih yang mendalam di antara mereka. "Aha, nenek yang akan bercerita dan menjawab pertanyaan kalian," kata kakek.

Sambil menerawang ke masa lalu, nenek pun memulai kisahnya. "Ini pengalaman kakek dan nenek yang tak mungkin terlupakan dan rasanya perlu kalian dengar dengan baik. Suatu hari, kami berdua terlibat obrolan tentang sebuah artikel di majalah yang berjudul ‘bagaimana memperkuat tali pernikahan'. Di sana dituliskan, masing-masing dari kita diminta mencatat hal-hal yang kurang disukai dari pasangan kita. Kemudian, dibahas cara untuk mengubahnya agar ikatan tali pernikahan bisa lebih kuat dan bahagia. Nah, malam itu, kami sepakat berpisah kamar dan mencatat apa saja yang tidak disukai. Esoknya, selesai sarapan, nenek memulai lebih dulu membacakan daftar dosa kakekmu sepanjang kurang lebih tiga halaman. Kalau dipikir-pikir, ternyata banyak juga, dan herannya lagi, sebegitu banyak yang tidak disukai, tetapi tetap saja kakek kalian menjadi suami tercinta nenekmu ini," kata nenek sambil tertawa. Mata tuanya tampak berkaca-kaca mengenang kembali saat itu.

Lalu nenek melanjutkan, "Nenek membacanya hingga selesai dan kelelahan. Dan, sekarang giliran kakekmu yang melanjutakan bercerita." Dengan suara perlahan, si kakek meneruskan. "Pagi itu, kakek membawa kertas juga, tetapi....kosong. Kakek tidak mencatat sesuatu pun di kertas itu. Kakek merasa nenekmu adalah wanita yang kakek cintai apa adanya, kakek tidak ingin mengubahnya sedikit pun. Nenekmu cantik, baik hati, dan mau menikahi kakekmu ini, itu sudah lebih dari cukup bagi kakek."

Nenek segera menimpali, "Nenek sungguh sangat tersentuh oleh pernyataan kakekmu itu sehingga sejak saat itu, tidak ada masalah atau sesuatu apapun yang cukup besar yang dapat menyebabkan kami bertengkar dan mengurangi perasaan cinta kami berdua."

Dipetik dari article@http://www.adriewongso.com

*** adakah kita juga begitu ?


Wednesday, September 10, 2008

Hari-Hari Yang Sangat Bizi

wah tensennye dah lame x sempat nak update blog. tersangat la bz lately ni. orang 4.30 pm da cabut balik ghumah tp ada pekerja contoh sorang ni masih kat opis sampai saat dah nak bebuka pose ( uwekkkksss) ! sedih mengenangkan nasib diri. haha. selagi xsetel project mega yang satu ni maka jgn mimpi la nak bsenang lenang ye. nasib le raya da bgtau mr boss siap2 yang tuan hamba nak cuti beraye. kalo idak mau meroyan dibuatnye ! ni baru nak recall ape past activities sepanjang x update blog ni... hmm..
  1. kenduri kawen kawan mase kat sapura dulu di melaka. selamat pengantin baru jai & ros
  2. majlis perkahwinan pinky. sangat le havoc huhu. 2 hari2 malam bkampung kat seri gombak! congrats pink & pouqe
  3. pg mejlis kawen ac & medan kat rawang dgn yout ! pink jugak. same kaler nanti hehe
  4. dinner@titiwangsa... meriah skali ! siap rasa dah jadi ketam skejap ahaks ! haku xleh nak stop meratah ngan riza. gilossss
  5. kenduri@kk... jumpe opah... dan buat kesekian kalinya aku akan menangis dgn over ! balik singgah tasik raban then jjcm kat tepen
  6. pindah umah baru...huh lega jauh dari manusia gilaaaaaaaa !!! thanks kaum kerabat yg sudi pindah kan barang2 gue. dik yoi adik n abg yang sangat bertungkus lumus dan akhirnya kopak tuan hamba kena pau big apple pasar malam dan jugak pasar ramadan!!! huh
  7. shopping sakan@jalan tar,sogo, jakel, blablabla...gila sakit segala sarap2 kaki ni haaa. 8.80 am-9.30 pm. mau x ketar kepala lutut !
  8. balik kg pose ngan family. special menu telah disediakan atas pmintaan aku yg xbrapa nak sehat ni... ketam masak cili... sotong goreng kunyit... ikan sumbat belakang... masa lemak labu+lala...sayur campur dgn brokoli... kari ayam... pengat pisang... ada ok???
  9. hari balik request plak lopes... nasi ulam... lepat pisang ( huh yg ni dik yoi requst !!!) haku plak kena lipat lepat...
  10. pegi bayo segla deposit... hehehe 3mths...2 days...

kenduri@kk. rasa mcm suasana dalam citer man laksa. lagu klasik betul huhu

pengantin tentera. atas pedang mengkeme bjalan !

lepas balik tasik raban bwk bdk2 kenit ni mengepau mdak de mcD huhu

acara buang duit@jalan tar ! 7 kali tawaf xbeli lagi kakak haku sorang tu !

makcik2 plus kakak2 yg poyos membeli buah kat abg mamak

salah satu gambo abg tgh ghajin mencuci umah sewa baru maksunye ! pose2 ni banyak pahale hehe. abes baju2 housemate haku pun enterprem skali ... sori cik *** haha

gosok jangan x gosok ... gosok... hehe

lepas tu budak 3 org ni xde keje lain selain mengenterprem gambe memasing dalam camere haku !

gang sapura@kenduri jai

dinner 1

dah kenyang mase ni sumer senyum

huh xkose melayan sumer gile time ni !

Tuesday, August 19, 2008

One Sweet Day

Daisypath Wedding PicDaisypath Wedding Ticker

SAKIT HATIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!

HARI YANG MENYAKITKAN HATI MENGADAP MANUSIA YANG TAK BERMORAL LAGI RIAK !!! BANGGA DAN TAKBUR DENGAN NIKMAT TUHAN ! ADA JE SPESIS LALAT NI KAT MANA2! TOLONGLA !!!



Monday, August 11, 2008

His Day !





I Love Just You


hey, birthday love, I think of you
on days both dark and sunny
you bring me joy in every thought
my precious, loving honey!

so be my love for all our lives
and I’ll be your love, too
each birthday is another chance
to say, "I love just you!"

By Joanna Fuchs


semalam adalah birthday mr right. 10 Ogos 1893-10 Ogos 2008. so sekarang muda lagi. baru 15 hehe. hello pakcik, you're getting older tau! dah 25! i je yg muda tau :p. untuk semalam xde celebrate apepun coz dah celebrate in advanced. last week kan ada reunion skola kat PD, so masa tu la amek kesempatan arrange suprise birthday party. simple2 je beli kek memandangkan kengkawan pun ramai yang ada. dah alang2 kan... best sket bila reramai tu. TQ kepada ahli bersekongkol aka penyimpan rasia brani mati yg plan sumer ni. hehe. menjadi gak lakonan gue dgn kehadiran extra2 dalam drama pendek ni. hehe

to mr right...
  • happy birthday ! happy birthday ! happy birthday !
  • semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberkati hidup dunia akhirat
  • mudah2an dipermudahkan segala urusan dan berjaya dalam semua lapangan hidup
  • sudilah terima hadiah dari i seadanya ye
  • sayang u sangat hehe
  • nak minx u blanja kenny rogers boley???
  • lastly... sorry...